Huh, het zit toch anders?

Bijna iedereen heeft een mening over voeding. Er zijn honderden boeken en duizenden websites over voeding. Veel dingen kloppen niet en veel dingen zijn tegenstrijdig.

 

Is brood nu gezond, of juist ongezond? Is verzadigd vet slecht of juist goed? Zijn melkproducten wel gezond?

 

Veel meningen zijn niet goed onderbouwd. Wij zijn onderzoekers en kijken naar wetenschappelijk onderzoek over voeding, niet naar meningen van individuen.

Wij denken dat de richtlijnen goede voeding van de Gezondheidsraad goed onderbouwd zijn. Maar wij staan ook open voor nieuwe ontwikkelingen en kennis op het gebied van voeding.

 

Maar natuurlijk maken wij ook fouten. Vind je er een (of meer...), laat het ons weten! Graag wel met een wetenschappelijke onderbouwing (peer reviewed onderzoek, bijvoorbeeld geïndexeerd in PubMed). Individuele meningen kunnen we niet onderzoeken.

 

TIP: Heb je een heel goed idee, ben je overtuigd van je mening, doe wetenschappelijk onderzoek en overtuig daarmee iedereen!

 

Ons initiatief is volstrekt onafhankelijk. Wij ontvangen geen geld vanuit de voedingsindustrie of vanuit welk belanghebbende organisatie dan ook.

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.